Pitikö sitten…

WP_20160218_001… mennä tämäkin ohje tuunaamaan omanlaiseksi? Kun lähempänä alkuperäistä olevat Japanin pannukakut olivat hyviä ja kaali niissä mukavasti rapsahti. No piti. Kun näistä tuli maukkaampia. 

Coleslaw’n näköinen taikina sisälsi muutaman desin vettä ja vehnäjauhoja, hiukan suolaa ja kananmunan. Aiemmilla kerroilla kaali suikaloitiin tai pilkottiin karkeaksi raasteeksi. Nyt puolikas pieni kaali surautettiin yleiskoneen raastinterällä pieneksi silpuksi ja kaksi porkkanaa raastettiin samaan syssyyn. Raaste sekoitettiin taikinaan.

WP_20160218_002Taikinakauhalliset paistettiin öljyssä paistinpannulla. Osa pannukakuista pääsi uuniin odottelemaan, mutta suoraan pannulta lautasille napatut pannukakut olivat ihan yhtä hyviä. Ennen viimeisten pannukakkujen paistoa taikinaan kuutioitiin leikkelekinkkua, mutta se ei tuonut ruokaan mitään lisää.

WP_20160218_001

Sweet chili -kastikkeen sijaan höysteenä oli tällä kertaa hieman majoneesia ja ”tanssivaa tonnikalaa”. Hieman ihmetyttää tuo japanilaiseen ruokaan silloin tällöin lisättävä majoneesi. Paljoahan sitä ei laiteta kerrallaan ja tuo se toki omanlaistaan hyvää makua esimerkiksi kalifornialaisiin rulliin.

No niin. Tästä tuli sitten Kotopuolen oma Japanin pannukakku -tyyppinen ohje. Lisätään se helppojen arkiruokien luottotyypit -listalle kohtaan kasvisruuat.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.