Arkiruoka-aatostelua

WP_20160220_002Kotopuolessa syödään edelleenkin kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Mutta tänne aatosteltavaksi ei tunnu riittävän mitään. Kun ruokalajit ovat ihan tavallisia arkiruokia. Tai silloin tällöin ”uutuuksia”, nekin jo moneen kertaan kokattuja . Siis sitä voikanaa, sosekeittobaaria tai uunissa paahdettua kukkakaalia.

Kasvisruokia on koitettu harjoitella, jotta saataisiin muutama liha-ateria nypittyä pois viikkolistalta. Pavut ja linssit vaan tuppaavat unohtumaan ostoslistalta. Pitäisikö sitä quorniakin kokeilla? Ennen nyhtökauran lähikauppaan rantautumista. Soijarouheet jäivät aikoinaan vieraaksi.

Ale ilahtuu salaattibaarista, kun harvemmin sellaisiin pääsee. Pikkuapulainen tykkää perunasta ja liki kaikesta muustakin. Reipas maistelija.

Ginger puolestaan on ihastunut avokadoon. Paahdetun ruisleivän päälle viipaloituna kypsä avokado ja kypsä tomaatti vaan ovat niin herkullista. Googlen löydös Savon sanomien sivuilta on hyvä muistaa, kun vaikkapa lohi kaipaa kaveria lautasella:

Avokadokastike kanalle/kalalle/dipiksi

  • 200 g ruokajogurttia
  • 2 kypsää avokadoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 kynsi valkosipulia hienonnettuna
  • suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • ripaus sokeria

Broileriin olisi kiva saada makua ja mehukkuutta. Tällaista viime vuoden Kotivinkistä talteen repäistyä reseptiä kokeiltiin nyt ja se oli jo aika hyvä.

WP_20160220_001

Miten sinä maustat tai marinoit broilerin fileet tai paistileikkeet? Vinkkaapa oma luotto-ohjeesi.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.