Japanilainen lauantai

Lauantaita sävytti yllättäen japanilaisuus, melko modernissa muodossa. Matkan varrelle osuneen Tracon 6 -tapahtuman osallistujia oli mukava seurata, ja siirtyä sitten ostoksille Tullintorin alakertaan avattuun aasialaiseen ruokakauppaan. Sieltä saatiin sushi-tarvikkeet täydennettyä. Milloinhan Alen aikatauluun sopii sushi-illallinen…?

Iltapalaksi valmistettiin Okonomiyaki-pannukakkuja. Okonomiyaki kuuluu ruokalajeihin, jota täytyy maistaa uskoakseen, että se toimii. Strömsöstä napattu japanilainen pannukakku on siirtynyt Kotopuolen hyvää ja helposti -klassikoiden joukkoon. Nimensä mukaisesti se voikin muokkautua maun mukaan ja tällä kertaa se sisälsi:

  • 3-4 desiä valkokaalia suht rouheasti pilkottuna
  • 2 kananmunaa
  • pari desiä vettä
  • 3-4 desiä vehnäjauhoja

Ainekset sekoitetaan paksuksi taikinaksi. Inkivääri unohtui tällä kertaa, sopii varmasti mukaan. Kauhallinen taikinaa paistetaan öljytilkassa paistinpannulla ja käännetään, kunnes pinta on saanut hieman väriä. Muutama minuutti per puoli ei siis kypsennä kaalia pehmeäksi, idea on vain kypsentää taikina.

Hienommat soosit ovat vielä testaamatta, Kotopuolessa nämä pannarit ahmitaan aina kiinaketsupin eli sweet chili -kastikkeen kera.

 

 

Kiinalainen onnenkeksi lupaili muuten ihan mukavia juttuja.

 

 

Kategoria(t): Arkiruuat, Herkkuhetket Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Japanilainen lauantai

  1. Päivitysilmoitus: Porsaankyljykset Savoyn tapaan | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.