Raparperi-viinirypäle -hilloketta ja lättyjä

Viimeisiä nyssyköitä viime kesän sadosta sulatellaan pakastimesta. Muutama jääpalaksi jäädytetty viinirypälekin pääsi mausteiseen hillokkeeseen kiehumaan.

Lättytaikinaa tehtiin isompi annos.

Pari kourallista raparperin paloja, muutama viinirypäle ja ehkä puolisen desiä sokeria keiteltiin pienessä vesitilkassa möhnäksi. Mausteeksi tupsautettiin kuivattua inkivääriä noin puoli teelusikallista. Pieni pala kuivattua chiliä sai kiehua mukana, mutta se poistettiin valmiista hillosta.

Raparperi ei ollutkaan tyypilliseen tapaansa hapanta, vaan maku oli tasapainossa mausteisuuden kanssa. Chutneya kun tästä ei ollut tarkoitus tehdä. Hilloketta maisteltiin lauantaiaamuna ohukaisten kanssa.

Vinkki: Makoisaan herkkuun lusikoitiin kerroksittain digestive-keksin lohkareita, hilloketta ja vaniljajäätelöä.

Päivitetty: Myös kermavaahdon kanssa tätä maisteltiin.

Lättytaikinaa oli jäänyt edelliseltä illalta, jolloin puolikkaaseen taikinapohjaan lisättiin persiljaa. Juustokuutioita lisättiin pannulle paistovaiheessa. Ruskistunut juusto maistui muuten paljon paremmalle kuin lätyn väliin sulaneet kuutiot. Eli juusto kannatti ripotella taikinan päälle jo ennen kääntämistä.

Kategoria(t): Herkkuhetket, Leivonta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Raparperi-viinirypäle -hilloketta ja lättyjä

  1. Päivitysilmoitus: Kesän 2012 ensimmäiset uuniomenat | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.