Kesän 2012 ensimmäiset uuniomenat

Gingerin kokkailut kuluneella viikolla ovat jääneet väliin, koska työreissatessa ateriat on kauhottu valmiista padoista. Viikonloppuna ruokapolitiikka hoidettiin helposti ja rennosti, lohdullista perusruokaa taas ennen seuraavan viikon puurtamista. Jälkkäreitä kertyi sentään parhaimmillaan kaksi per ateria.

Totta puhuen muutama omena oli jo ohittamassa parasta ennen -päiväyksen, joten ne nakattiin uuniin kaurahiutaleista, voista, kanelista ja ruokosokerista tehdyn murun alle. Valkosipuliperunoiden vieressä köllöttelivät sen aikaa, että omenat pehmenivät ja kanelin tuoksu alkoi kiemurrella uuninluukusta.

Joulupukin tuomalla omenanlohkojalla saa ison omenan vaivatta lohkottua ja siemenkodan siististi pois. Salaattiinkin tai naposteltavaksi. Omenaa kun ei tarvitse kuoria, pelkkä huolellinen pesu riittää. Omenan kulutus on lisääntynyt tämän lohkojan myötä Kotopuolessa. Suosittelemme. Ei mikään turhake.

Varsinainen jälkiruoka sisälsi perinteisesti rahkaa, joka on Kotopuolessa suosittu jälkkäriraaka-aine. Terveellisyyttä saa karsittua, kun purkilliseen sekoitetaan 1 dl kuohukermaa vaahdotettuna, sokeria ja vaikkapa taannoista raparperihilloketta. Suklaaraastetta päälle.

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.