Klassikoihin ei kajota

Mutta kun kauden kasviksiin kuuluvat juurekset, tein ystävältä aikoinaan postikortilla saamastani luottoreseptistä talvisen version.

Kuoritut perunat, porkkanat ja lanttu lohkottiin, kieriteltiin kulhossa persilja-valkosipuli-öljy-pippurirouhe -sekoituksessa ja kumottiin isoon uunivuokaan.  Päälle nostettiin broilerinkoivet. Kypsennys uunissa 200 asteessa, kunnes koivet olivat saaneet väriä ja kypsyneet. Sillä välin juurekset olivat kypsyneet täysin.

Kastikkeeksi sekoitin haarukalla maustamatonta jogurttia, valkosipulisalaatinkastiketta ja homejuustomurusia. Mystisesti kastikkeen suolaisuus riitti, yhdessä valkosipulin ja persiljan kanssa eikä ruoka kaivannut lisättyä suolaa lainkaan.

Alkuperäinen resepti fetakastikkeineen ja kesän kasviksineen säilyy klassikkona, mutta tämä maalisversio ihastutti rouheudellaan.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Klassikoihin ei kajota

  1. Säihky sanoo:

    Mmm! :) Herkullista!

  2. taimarkella sanoo:

    mita olin etsimassa, kiitos

Kommentointi on suljettu.