Hauki on kala

Ketun keittiössä on luvattu kokkailla kotimaista kalaa kerran kuussa. Kuulostaa sopivalta haasteelta. Silakkapihvit ovatkin tulleet tutuksi, oma K-kauppiaamme tarjoaa silakkafileitä palvelutiskissään ja ovat melkoista pikaruokaa valmistaa.

 

Viikonloppuna marssin rohkeasti isomman marketin kalatiskille. Poistuin tiskiltä mukanani pieni haukifile ja ihan onnistunut kalakeitto siitä syntyikin. Ruodot väijytin keittämällä kalaa ensin isompina paloina ja perkaamalla sitten käsin mokomat y-ruodot pois.

”… kalat on mun kavereita.” toteaa Ultrabra osuvasti biisissään Hauki.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Hauki on kala

 1. Kalle sanoo:

  Julkaistu: 14.3.2011 | Kirjoittanut: Ginger: Vai oli marketin ”haukifileessä” y-ruodot tallella? Ei minun fileeraamissani hauissa ole yhtään ruotoja. Y-ruotojen poistaminen on helppo juttu; http://www.ahven.net/suomi/esitteet/Perkausesite.pdf , katso linkistä; hauen fileointi. Koko linkki muuten sisältää aimo annoksen kalankäsittelystä.

  • Ginger sanoo:

   Kiitos, Kalle. Lisää harjoittelua tämä vaatiikin. Vasta muikut ja silakat osaan perata. Paistetut muikut ovatkin suurinta herkkuani.

   Anopinpala oli ennen kuulematon termi 😉

 2. Päivitysilmoitus: Kalpeita kalaruokia | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.