Retiisi-feta -salaatti

Retiisit ovat kokeneet uuden tulemisen. Muistot kitkeristä retiiseistä ovat haihtuneet. Puntti näitä kaunottaria pääsee ostoskoriin jo melko usein. Pirkan ruokalehdestä bongattu retiisi-salaatti oli rouskuvaa ja pehmeän makuista. Basilikaa tulee laittaa reilusti, ja retiisejäkin saa olla koko nipullinen.

Kermaviilipirkillisen sekaan hienonnettiin haarukalla fetaa tai tässä tapauksessa salaattijuustokuutioita. Retiisin lohkot ja basilikan lehtia sekoitettiin kermaviilin joukkoon. Pyöräytys pippuria mausteeksi.

Kuvassa salaatti vielä sekoittamatta, kun oli niin nättiä. Tätä lusikoitiin lautaselle uusien perunoiden ja sillin kanssa. Sopisi lisukkeeksi vaikkapa suolaiselle piirakalle.

Samasta lehdestä saatiin idea saksia vaikkapa persiljaa raejuuston sekaan. Tämä muuntaa hetkessä tylsän raejuuston kesäiseksi.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.