Helpot jauhelihapihvit

Juhannuspäivänä treenattiin jauhelihapihvien tekoa kesän hampurilaiskautta varten. Pihvit tosin saivat tällä kertaa kaveriksi uusia perunoita ja komean vadillisen salaattia. Kermaviilikastike maustettiin perinteisesti suolalla, sokerilla, pippurilla, sinapilla ja etikalla.

Etenkin itsetehdyn hampurilaisen väliin laitettava jauhelihapihvi ei saa olla mikään korppujauhomössö vaan tuhdimpi pakkaus. Sika-nauta -jauhelihan sekaan (600 g) sekoitetaan siis vain kaksi kananmunaa ja suolaa & pippuria. Yrttejä voi hienontaa sekaan makunsa mukaan, nyt saksittiin basilikaa ja persiljaa.

Oikeaoppisesti pihvissä tulisi olla kunnolla paistoväriä eli ”hiilijalanjälki”, Gus Goosea siteeraten. Kuumalla teflonpannullakin nämä pihvit onnistuivat, pysyivät hyvin koossa ja ruskistuivat. Jokohan seuraavalla  mökkireissulla päästään hampurilaissämpylän tekoon, viime kesän reseptillä?

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.