Seesamikuhaa ja purjokastiketta

Satunnainen vilkaisu Fox-kanavan 24kitchen-ohjelmaan tutustutti hollantilaiseen tv-kokkiin Rudolphiin. Ohjelman nimi vain vaihtui välillä, mutta vihanneksia käytettiin reippaasti jokaisessa jaksossa ja vihanneksista kerrottiin hyödyllistä tietoa pitkin matkaa.

Jaksollinen purjon erinomaisuuden hehkutusta sai kokeilemaan purjokastiketta. Kevyttä, kaunista ja helppoa. 

Ohjelmassa purjosuikaleista kyhättiin tempurataikinan avulla friteerattu ”linnunpesä”. Kotopuolessa purjon vaalea osa viipaloitiin ohuiksi renkaiksi ja ruskistettiin simppelisti voissa.

Vihreä osa viipaloitiin paksummiksi renkaiksi ja freesattiin erikseen voissa. Vesitilkka kattilaan ja purjo sai hautua pehmeäksi. Kuitenkin vain sen aikaa, että vihreä väri vielä säilyi. Kypsä purjo soseutettiin sauvasekoittimella ja kastike notkistettiin vedellä. Suolaa ja pippuria, ja kauniin värinen kastike oli valmis.

Purjon seuraksi paistettiin pannulla öljyssä pala lohta, jonka toinen puoli oli dipattu ensin mustiin seesaminsiemeniin. Kotopuolessa kalaksi valikoitui kuha ja seesaminsiemenet olivat vaaleita. Niistä tuli fileisiin oikein mukava rapea pinta.

Kuoritut, keitetyt perunat muussattiin rouheasti puuhaarukalla ja sekaan lisättiin tilkka maitoa sekä nokare chevreä.

Salaattikulhoissa Jamien innoittamaa fenkoli-retiisi -salaattia.

Rudolphin vinkkaamana keitettiin pari päivää myöhemmin kukkakaalikeittoa, joka sakeutettiin perunalla. Kiehumaan pilkottiin myös purjoa, omena ja fenkolisalaatin jämät. Soseutettu keitto maustettiin kasvisrasvakermalla, suolalla ja pippurilla.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Seesamikuhaa ja purjokastiketta

  1. Päivitysilmoitus: Fenkoli-retiisi -salaatti | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.