Fenkoli-retiisi -salaatti

Kasvisruokien suhteen kaikki vinkit ovat tarpeen. Kun niitä oli kertynyt mukavasti viikon tv-ohjelmista, oli ihanaa poimia kori täyteen vihanneksia Lempi-puodista ja lähikaupasta. Jamie Oliverin rohkaisemana retiisit pääsivät Kotopuolen salaattikulhoon, varsineen ja lehtineen.  Tottahan se on, että siistien retiisin (tai punajuuren) lehtien heittäminen pois on hullua, jos samaan aikaa ostetaan rasiallinen pippurisen kirpakkaa rucolaa Italiasta. Nämä luomuretiisit olivat niin söpöjä ja mullattomia, että niiden silppuaminen salaattiin ei ollut arveluttavaa.

Monitoimikoneen viipalointiterä paikoilleen ”naps”. Fenkoli ja retiisit koneeseen ”kruntskrunts”. Alle minuutissa valmis raaste kulhoon, jossa siihen sekoitettiin loraus öljyä ja hyppysellinen sormisuolaa. Sellaisenaankin salaatti maistui koekaniineille, mutta aterialla sen päälle leikattiin pala Syrjähyppy-nimistä chevreä eli vuohenjuustoa. Päälle ripotellut seesaminsiemenet olisi voinut paahtaa, nyt ei enää ehditty moiseen touhuun.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Fenkoli-retiisi -salaatti

  1. Päivitysilmoitus: Seesamikuhaa ja purjokastiketta | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.