Uunimunakas ”nakkii”

Ale loihti iltapalaksi munakkaan uunissa. Täytteeksi tuli ”nakkii ja maissii” sekä parmesania. Gingerin idea oli ympätä mukaan ruisleipää kuutioina.

4 kananmunaa, kunnon loraus maitoa, ripaus suolaa ja pari ruokalusikallisia vehnäjauhoja sekoitettiin ja kaadettiin leivinpaperilla vuoratulle isolle uunivuualle. Päälle tiputeltiin pilkotut nakit ja ruisleipä, pakastemaissia ja parmesania (tai muuta juustoa) lastuina. 225 astetta, kunnes munat ovat hyytyneet ja reunat alkavat saada väriä. Liian kuivaksi ei kannata munakasta paistaa.

Ruisleipä sopivan kosteaksi jääneeksi munakkaassa teki iltapalasta ruokaisaa. Gingerin edellinen versio oli pannukakkumaisempi, koska jauhoja tuli enemmän. Silloin täytteet eivät uponneet taikinaan ja ruisleipä jäi rapeaksi. Molempi parempi.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.