Valkosipulidippi ja juurespyttäri uunissa

Näitä piti saada käytettyä. Siispä kolme pientä valkosipulia nakattiin uunin samalla, kun pellillinen juureskuutioita kypsyi. Puolessa tunnissa kypsyneistä valkosipuleista leikattiin hattu pois ja sormia polttava sisus puristettiin kulhoon.

 

Valkosipulitahnaan sekoitettiin pehmeää maitorahkaa, suolaa ja pippuria. Oliiviöljy-loraus olisi sopinut joukkoon ja pippurin kanssakin tuli ujosteltua suotta. Valkosipulin maku oli määräänsä nähden mieto ja miellyttävä. Jospa terveydelliset vaikutukset pääsivät kuitenkin niskan päälle, ilman hönkimistä.

Punajuuresta, palsternakasta ja lantusta leikatut kuutiot kypsyivät puolessa tunnissa 225 asteessa. Eli vaikka pilkkomiseen kuluikin hetkonen, melkoista juurespikaruokaa silti. Rypsiöljyä päälle, suolaa ja pippuria – lanttu sai ripsauksen sokeriakin. Kaupan valmiit lohipyörykät lämpenivät juureskuutioiden kyljessä kymmenisen minuuttia lopuksi. Pallot ja kuutiot kauhottiin pelliltä lautaselle, dippiä viereen ja kevyt&maukas arkiruoka oli valmis.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.