Toukokuun kolme kovinta hittiä: parsat, majoneesi ja sitruunalemonade

Ei siis yhdessä vaan erikseen 😉

Muutamia hittejä on löydetty tämän kuun aikana. Joo-o, huti-nimisiä peruspöperöitäkin ainakin saman verran. Mutta nämä kolme vinkattakoon jakoon.

1. Parsat. Nyt ne kolahti. Mummun kukkapenkistä nyysityt tahi sitten espanjalaiset lähikaupasta poimitut. Paistinpannulle öljyä tai voita. Parsat, joista tosiaankin ne puiset osuudet on pois napsaistu, pannulle. Käännellään ja paistellaan tovi. Ripaus suolaa, mikäli gurmeeta mielii. Ilmankin makealta maistuu. Röstin päällä, pastan päällä, salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

WP_20150513_002

WP_20150513_006

2. Majoneesi. Se tosiaankin on helppoa tehdä vaikkapa tällä ohjeella. Eli sauvasekoittimella kaikki vaan kerralla. Jopa tavissinappikin käy, jos ei herra Dijonia satu kaapissa pyörimään. Majoneesin voi sitten maustaa vaikkapa currylla. Joskus aikoinaan tehtiin tätä hieman makeaa, mutta tosiherkullista mangohillomajoneesia.

3. Lemonade eli sitruunalimsa. Gastronaatin video-ohjeella valmistettiin Kotopuolessa vappujuomaksi ameriikanmalliin sittistä eli aika sitruunaista, raikasta juomaa. Unohda SevenUpit ja Spritet, ei mitään sokerivettä. Virvoittavaa hellejuomaa, suosittelemme.

Kotopuolessa se toteutettiin näin:

  • kolmen sitruunan kuori
  • vettä 5 dl
  • 1 dl sokeria kattilaan vartiksi kiehumaan.
  • kahden sitruunan mehu kattilaan ja jätetään jäähtymään.
  • Siivilöidään.

Kolmesta sitruunasta tiivistettä tuli reilu 5 dl. Kivennäisvettä voi lorotella joukkoon vaikkapa suhteessa 0,5 dl + 1,5 dl.

TuikkeLumia_20150429_036ps. ohje sitruuna-inkivääri -juoman tekoon täällä, siihen käytettiin hunajaakin.

 

Kategoria(t): Arkiruuat, Juomat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Toukokuun kolme kovinta hittiä: parsat, majoneesi ja sitruunalemonade

  1. Päivitysilmoitus: Sitruuna-inkivääri -juoma | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.