Huijausta? Ainakin nopeaa.

WP_20150216_005Vieläkin myhäilyttää tämä alkuviikkoinen ruoka, joka tehtiin aamupäivältä jääneestä lounaasta. Ei kai näin voi joka päivä toimia, jos meinaa tarjota vaihtelevaa ja monipuolista ruokaa. Mutta ei tämä nyt epäterveellistäkään voinut olla. Huijausta kenties.

Aamupäivällä oli keitelty ohrahelmiä kurkuma-tupsauksen kanssa ja syöty sitä edellispäiväisen, uunissa paistetun kirjolohen kera. Salaattia tykö. Illalla oli kiire saada ruoka tulille ja paistinpannulla freesattiin ensin purjoa. Lohi palasteltiin mukaan. Herne-maissi-paprikaa pannulle sulamaan ja loput ohrahelmet kuumenemään. Kun eräänlainen pyttis oli kuumaa ja maustettu mielen mukaan, kaivettiin siihen kolot kananmunia varten. Kananmunat saivat hyytyä kunkin ruokailijan maun mukaiseksi.

WP_20150216_005

 

Kuten kesällä aavisteltiin, kahden levyn induktioliesi tuntuu riittävän Kotopuolen kokkailuihin mainiosti. Induktioliesi on toooodella nopsa ja helppo pitää puhtaana. Muutama vanhan keittiön kattiloista vaatii alleen sovittimen, joka on lituska metallilevy. Sovittimen kanssa kuumeneminen on hitaampaa ja pientä sirinääkin ilmenee, mutta mahdollistaa  muun muassa vanhan kerroskattilan käytön tarvittaessa. Aika vähillä kattiloilla sitä näköjään pärjää halutessaan.

WP_20150216_006

Kategoria(t): Aatostelu, Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.