Kalaisat leivät

SeesaminsiemeniäPihistä ja panosta -juttuun luonteva jatko on Fuskaa. Kun ei malteta odottaa, että olisi seuraavan kerran lättypäivä, ympätään samat täytteet vaalean höttöpaahtoleivän väliin. Samantien väsätään toinenkin iltapala.

Lidlistä onnistutaan valitsemaan täydellinen avokado.

Kaunis avokadoAvokadokuutiot, norjalainen kylmäsavulohi ja kermaviilikastike kasattiin leivän päälle.  Seesaminsiemeniä paahdettaessa heittäydyttiin romanttiseksi – vähän kuin Siskonpedin Äiti on nyt koneella -videossa :D. Totuutta saa vähän värittää.

Paahtoleipää

Lohi-avokado -leipää

Sekoitettuna täyte on kenties mehukkaampaa, mutta nyt halutaan nauttia kauniista väreistä. Rukiisella leivällä homma muuttuu terveysruuaksi.

Rukiinen versio

Toisena iltana katkarapuleivälle sekoitetaan loput kermaviilit, dijon-sinappia (korjaus: leijona-sinappia), sulatettuja katkarapuja ja purjosilppua. Mausteet oman maun mukaan.

Katkarapuleivän täytteet

Täyte maistuu sellaisenaankin leivänpäällysteenä, mutta nyt alle sujautettiin valmis, pakasteesta sulateltu siikapihvi. Arjen helpottajia nekin, kun kalatiskille ei osuta. Täytettä taidetaan muuten lusikoida ensi kerralla ruissipseille.

Katkarapuleivät

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.