Puolukkamuffinssit kasarityyliin

Uunituore puolukkamuffinssiPakastimen sulatuksen yhteydessä tehty inventaario paljasti, että puolukat johtavat tilannetta. Vaikka tämän kesän ja syksyn marjasaaliista ei ole vielä mitään takuita, rohjettiin 2 dl puolukoita uhrata hyvälle asialle eli kahvileiväksi hyvien ystävien vierailulle. Uhraus se oli sikåli, että makeat leivonnaiset eivät edelleenkään ole Kotopuolen vahvuusaluetta ja muffinssipellistä on ennenkin irroteltu taikinaa itku kurkussa. Mutta tällä kertaa inspis ja toteutus osuivat yhteen ja leivonnaiset onnistuivat.

Taas kaivettiin ”Keitämme ja leivomme 1” esille, sieltä löytyy näitä kikkailuvapaita ohjeita.

MuffinssiohjeReseptissä korvattiin grahamjauhot desillä vehnä- ja puolikkaalla desilitralla ruisjauhoja. Sokerista 0,5 dl oli ruokosokeria. Margariinin sijasta käytettiin voita.

Jäiset puolukat

Hmmm.. . Mitähän jäiset puolukat saavat aikaan voipohjaiselle taikinalle..? No, kohmeiset kököt onneksi sulivat nopeasti uunin lämmössä.

Taikina

 

80-luvun ohjeella muffinssit jäisivät takuulla aika lituskoiksi, joten 16 kappaleen taikina lusikoitiin 12 muffinssivuokaan. Paistoaika oli isomman koon vuoksi hieman pidempi, tulitikulla kokeillen saatiin herkut kypsiksi.

Puolukkamuffinsseja

Rapsakat kasarityylin muffinssit, silvuplee.

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.