Noin 16 isoa lättyä

Tassulan iloinen keittokirjaMauri Kunnaksen Tassulan iloisessa keittokirjassa kokataan reippaita annoksia ja kursailematta. Mikään lasten nakit ja muusi -teema kirjassa ei ole, vaan ohjeita löytyy makeisiin ja suolaisiin leivonnaisiin, keittoihin, pastaruokiin ja jopa salaatinkastikkeisiin. Murotaikinapikkuleipien perusohjeen lisäksi löytyy koko suvun naisten eli Merja-, Mirja-, Tarja-, Marja-, Erja-, Arja- ja Irja-tädin variaatiot pikkuleipien maustamiseen ja muotoiluun. Näistä ei voi tulla kuin hyvälle tuulelle.

Kunnon keittokirjan tavoin ohjeita on monentasoisille:

symbolit

Ja kuva kertoo, miltä valmis annos näyttää. Pikaisen pastakastikkeen loihdittuaan voi lopputulokseksi odottaa jotain tällaista:

Herra Hakkarainen kokkaa

Kotopuolessa testattiin ensimmäisenä lättyohje. Aiemmat lättytaikinat on pyöräytetty summanmutikassa, mutta nyt kokeiltiin ohjetta.

Lättytaikina

Kananmunat

No oook-kei joo, rasvan määrä puolitettiin, mutta siitä huolimatta lätyt olivat hyvällä pannulla vaivattomia paistaa ilman lisättyä öljyä tai voita.  Sokerin ja voin vuoksi lätyt siis maistuivat hyviltä ihan sellaisenaan (pitihän pahimmat todisteet hävittää).

Lätyt

Litran taikinasta riitti lättyjä vielä tuleviinkiin aamuihin, mikä on juurikin ihan parasta lätyissä. Mikrotus ja vaahterasiirappia päälle, a-jaij-ja.

Vaahterasiirappia

 

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.