Härkäpapupihvit

Hrkäpapupihvit ja kermaviilikastikeLempi-kauppa sulki harmillisesti ovensa. Loppuunmyynnistä ostetut härkäpavut paisteltiin pihveiksi. Jos edelliset papupihvit muistuttivat jauhemaksapihvejä, nämä muistuttivat maapähkinä-kakkusia.

Ale oli toivonut ”jotakin haarukalla syötävää”, ja silti vaan keittoa pukkasi päivästä toiseen. No eipä tainnut olla Alen mielessä kasvispihvit, mutta koki ihan positiivisesti nämäkin. 

Ohjeita googleteltiin, mutta päädyttiin sitten tekemään homma näin:

Puoli pussia kuorittuja härkäpapuja laitettiin  likoamaan 45 minuutiksi.

Gobbasgårdin härkäpavut

Härkäpavut

Yksi hienonnettu valkosipulinkynsi ja pakasteesta sulateltua varsisellerisilppua freesattiin pannulla. Mausteeksi paprikajauhetta ja mustapippuria. Kupillinen porkkanaraastetta lisättiin pannulle ja pehmiteltiin vartin verran – sen aikaa, että liotetut ja huuhdellut härkäpavut keitettiin kattilassa kypsiksi. Pakastimesta löytyi myös jääkuution muotoiset köntit basilikaa ja basilika-pestoa, niitä nakattiin kolme mukaan. Pian alkaa uusi yrttikausi ja edelliset ne vaan on pakasteessa syömättä…

Varsiselleriä

Porkkanaraastetta

Vihannekset ja pavut yhdistettiin. Ei siis hienonnettu papuja tehosekoittimella vaan jätettiin puolikkaiksi. Vehnäjauholla ja kahdella kananmunalla syntyi sopivan tuntuinen massa. Suolaa ja pippuria sekaan ja pihvitaikinaa pannulle voihin paistumaan. Pihvit pysyivät hämmästyttävästi kasassa, ja uudella pannulla niitä oli suorastaan ilo paistella.

Hrkäpapupihvit ja kermaviilikastike

Tämänkertaiset papupihvit olivat siis kivaa kokeilua: rapeaa ja tuhtia syötävää. Kastikkeena tarjottiin kermaviilikastiketta pakastetulla tillillä maustettuna.

PS. Kerrottakoon, että tehtiin tässä eräänä päivänä sitten Alen vakiotoiveruokaakin eli lasagnea. Jopa ihan virallisesti valkokastikkeesta asti eikä omalla ohjeella.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.