Vaaleanpunainen lohikeitto

Perinteistä lohikeittoa ei päihitä mikään. Mutta kun aloitteleva fileeraaja ja ahvenanmaalainen lohi kohtaavat, syntyy ruodoista ja kalanpäästä kalaisa keitto. Vaaleanpunaista väriä tuovat supersuloiset ruusupavut ja tomaattipyre. 

Pilkulliset ruusupavut ovat näin mahtavan värisiä. Mikä ihme saa kasvin kasvattamaan näin kauniit siemenet, kuitenkin palon sisään kaikkien katseelta piilossa..?!?

Kalan ruodot roippeineen ja pää keitettiin siis ensin suolavedessä kypsäksi. Hivenen jäähdyttyään ruodot ongittiin ylös liemestä ja ”kalan lihat” irroteltiin sormin. 99%:n ruodottamat kalan hippuset siirrettiin kulhoon odottamaan keiton valmistumista.

(Kai se kirjolohta oli…? Voi apua, miten noloa, ettei muista tai tunnista kaloja. No, viimeksi tämä tehtiin hauesta, joten kala kuin kala.)

Kalaliemessä keitettiin peruna- ja palsternakkakuutioita sekä ruusu- ja salkopapuja. Vihannesten kypsyttyä liemeen lisättiin suolat ja pippurit sekä kukkura teelusikallinen tomaattipyrettä. Loraus kermaa. Sekoitus ja kala keiton päälle kuumenemaan. Tuoretta tilliä ja kesäsipulia hienonnettuna päälle ja hella pienelle. Keiton ei tarvitse enää tässä vaiheessa kiehua, vaan se saa muhitella hetken kannen alla.

Kesäinen ruoka taipuu näin syksyisen illan sakeaksi keitoksi.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.