Kesäkeittoa ja haukimureketta

Retiisit, kesäporkkanat, uudet perunat, herneet ja valkoinen nauris molskahtivat kesäkeittokattilaan. Persiljalla koristeltiin. Haukifileet hienonnettiin murekkeeseen, joka ei ollutkaan vaikeaa tehdä. Mistä lie moinen väärinkäsitys? Kun ruokaa alkoi kertyä kaappiin, lisättiin haukimureke kuutioina kesäkeiton loppuun. Tårta på tårta, mutta hienostunutta kesäruokaa.

Haukifileet hienonnettiin yleiskoneen terällä, pahimmat ruotokohdat jätetiin hätävarjeluna pois. Kaksi kylmää valkuaista massan sekaan ja ”ei meillä olekaan kermaa jääkaapissa, kun tää on vaniljakastiketta” ”menenkö kauppaan?” ”joo… eiku ei, mä keksin jotain” -keskustelun jälkeen kerma korvattiin 1 desillä kermaviiliä. Valkopippuria, suolaa ja kuivattua tilliä mausteeksi.

Massa kahteen pieneen vatiin, vesihauteeseen uuniin 160 asteeseen ja noin 50 minuutin päästä ihana herkku oli valmis. Maistui ihan sellaisenaankin, ja leivän päällä.

Loput sitten ”ruodottomaan kalasoppaan”.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.