Uuniperunat savulohitäytteellä

Ystävän pääsiäisenä tarjoamalla aterialla nautittiin pihvin seurana ihania uuniperunoita. Gingerin salattuun menneisyyteen kuuluu uuniperunoiden valmistus vain yhden kerran. Mitä lie jumiskoja olleet, kun eivät kahdessa tunnissakaan uunissa pehmenneet. ”Anti olla”, totesi Ginger ja tyytyi kaapimaan uuniperunan kuoria tyhjäksi ravintolassa aina tilaisuuden tullen. Nyt tuli kerättyä kasaan riittävästi rohkeutta ja jauhoisia perunoita – ja jumprahuitti, hyväähän siitä sitten tuli.

Pestyt perunat aseteltiin ristiviillon jälkeen uunivuokaan merisuolapedille (olisiko ekologisempaakin kuin folion sisään ruttaus?) ja nostettiin 200 asteiseen uuniin. Perunat joutuivat hieman odottelemaan ruokailijoita, joten ne taisivat kuivahtaa hieman. Folion puuttumisen syytäkö? Mutta ällistyttävän nopeasti nämä  jauhoiset perusperunat kypsyivät, 30-40 minuutissa. Isommat rosamundat ottanevat oman aikansa.

Valion Viola-tuorejuustoa makuna yrtti&pippuri, maitorahkaa, lämminsavulohta ja kuivattua chiliä sekoitettiin sopivassa suhteessa täytteeksi. Lopusta riitti vielä leivän päällekin. Lusikallinen täytettä tökätään perunaan. Lautaselle salaattia ja juustokuutioita seuraksi. Uunissa samalla lämmöllä kypsyneet liekkisiivet napsittiin kuumina, ei niitä sitten jäänytkään vappupäiväksi.

Aterian lomassa muisteltiin Köpiksen lomaa ja maisteltiin Tuborgin Lime Cut -olutta.

Kategoria(t): Arkiruuat, Juomat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Uuniperunat savulohitäytteellä

  1. Päivitysilmoitus: Mini-sillis | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.