Tarpeellisia astioita

Helsingin Stokkan kippo&kuppiosastolla kuultu keskustelun pätkä meni suunnilleen näin: ”Siis nää pienet uunivuuat on kyllä tosi ihania. Mä haluisin tällaiset. ” ”Nii-i.” ”Kato nyt näitäkin, iiihanat.” ”Joo.” ”Näihin vois tehdä annoskermaperunat tai pienet omenapiirakat.” ”Nii-i.” ”Mut ei mulla mahdu enää kaappiin mitään astioita, enkä mä kyllä tarviikaan.” ”Hei ensin ostetaan, sitten mietitään tarve!” ”Eikä! Mut ei mun kaappiin oikeesti mahdu mitään. On nää kyllä tosi ihanat… Mä taidan ottaa nää beiget.”

Sitten piti niitä tarpeita ja perusteluja keksiä Helsingin tuliaisille. Ensin tehtiin  ruisleipä-puolukka -paistosta Sata ruokaa tähteistä -kirjan ohjetta (päärynää lukuunottamatta) noudattaen.

Kuivunutta ruisleipää liotettiin maidossa. Kun leipä oli pehmeää, puolet siitä murusteltiin kahteen pieneen uunivuokaan. Lusikallinen puolukkasurvosta päälle, samoin yksi elämää nähnyt päärynä kuutioina. Loput leivät murusteltiin päälle. Leipien liotusmaitoon lisättiin kananmuna. Munamaito maustettiin vaniljasokerilla ja kaadettiin vuokiin. 175 astetta 45-60 minuuttia, nautittiin hieman jäähtyneenä.

Kuvanottohetken jälkeen kipaistiin hakemaan nokareet vaniljajäätelöä, jonka kanssa jälkiruoka pääsi vasta oikeuksiinsa. Ruisleipää ja jäätelöä siis, ihan uusi pari.

Seuraavana aamuna testattiin kananmunan kypsennys uunissa. Palvikinkkua kuutioina öljyttyyn vuokaan ja yksi kananmuna perään. Napataan uunista, kun kananmuna on hyytynyt sängystä kömpineen toiveen mukaiseksi. Rouhaus pippuria päälle. Nautitaan vastapaistettujen sämpylöiden kera.

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.