Seitä hapankorppukuorella

Tannoinen rapea lohenpala maalaissalaatin päällä jäi mieleen muhimaan. Voisiko pakasteseistä saada samalla lailla rapeapintaista, jos ”kalannahan” tekisi hapankorpusta? 

Sei sulatettiin kohmeiseksi ja leikattiin 4 palaan. Palat maustettiin suolalla ja pippurilla. Neljä hapankorppua liotettiin lautasella maidossa. Alkuperäinen suunnitelma käyttää munamaitoa unohtui tässä vaiheessa. Kenties kananmuna olisi sitonut kuoren kalaan paremmin, mutta kyllä homma onnistui pelkkää maitoakin käyttämällä.

Hetken pehmenneestä hapankorpusta leikattiin sopivan levyinen pohja- ja päällipala jokaiselle kalanpalalle ja kalat nostettiin voihin paistumaan. Kuuma pannu teki kuoresta tumman, mutta rapeutta tässä haettiinkin. Kääntämisessä paras työkalu oli kakkulapio ja sormilla pidettiin vähän kiinni hapankorppukuoresta. Kalat nostetttiin 150 asteiseen uuniin vielä kypsymään reiluksi vartiksi. Kalanpalat kannattaa annoksiin nosteltaessa kiepauttaa vielä kerran ympäri, jos haluaa rapean pinnan pehmenevän enempi sitkeäksi kuoreksi.

Pakastetut gnocchit kypsennettiin kiehuvassa vedessä ja maustettiin ruskistetulla voilla. Kuivattu tilli ei maistunut yhtä hyvälle kuin salvia, joten lohdutukseksi raastettiin parmesania perunoiden päälle.

Voimakas salaatti piristi suht mietoa pääruokaa. Jäävuorisalaatin päälle nosteltiin sipuli-tomaatti-aurinkokuivattu tomaatti -sekoitusta, johon lisättiin tomaattien öljyä ja balsamicoa.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.