Nakkikääröt

Iltapalaksi tai huikopalaksi soveltuvat nämä helpot nakkikääröt. Suurempaa satsia ei kannata kerralla tehdä, sillä nämä maistuvat muhevilta juuri paistettuina. 

Tuplasatsiin tehtiin normaali pizzapohjataikina 2-3 desistä vettä, jauhoina käytettiin pienen talkkunatupsauksen lisäksi valtaosin vehnää. Öljyllä kädet saa irti taikinasta, mutta pienikin määrä sitä riittää. Taikina kaulittiin pyöreäksi levyksi, joka leikattiin kahdeksaan sektoriin.

Jokaisen sektorin leveään päähän sipaistiin sinappia ja ketsuppia. Liika tursuaa ulos, mutta näissä jäi mausteet miedoiksi – taikina kohosi niin ihanan muhkeaksi vielä uunissa. Alkuperäisessä ohjeessa muisteltiin olevan täytteenä myös puristettua valkosipulia, mutta se jätettiin tälläkin kertaa pois.

Nakit rullattiin taikinan sisään. Kääröt voideltiin kananmunalla ja ne saivat kohota, kunnes uuni oli kuumentunut. 200 astetta, kunnes väriä pinnassa ja pohja kumisi – ehkä noin 20-25 minuuttia.

Nakkikääröt nostellaan komealle vadille ja syödään heti. Älä polta suutasi nakkien kanssa!

 

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.