Brunssia ja katkarapuleipää Tukholman reissulla

Vaikka keväisen ostosmatkan tarkoitus oli Serious Shopping – vakavaa ostosten tekoa – jäi makumuistoja tältäkin tyttöenergiselta viikonlopulta.

Hieman harmittavasti reissu ajoittui viikonloppuun ennen Viikkarin Kuuba-viikkoja. Onneksi Food Gardenin listalta löytyi ilahduttavasti paljon suomalaisia makuja, sekä alkupaloista että pääruokien lisukkeista juureksineen. Alkupaloja keräiltiin toinenkin lautasellinen. Pääruuan miedosti savustettu peura korvasienikastikkeessa oli hyvin maukasta. Kuulumisia vaihtaessa kuvat jäi ottamatta, mutta kertonee jotain makukimarasta, kun jälkiruokaa ei enää kaivannut. Peukut ylös kokille, ruoka ylitti odotukset. Laivallahan juuri on aikaa nauttia hyvästä ruuasta ja seurustelusta.

Seuraavan päivän suunnitelma oli suunnata Södermalmin vaatekaupoille. Sieltä on tehty löytöjä ennenkin eikä lauantairuuhkat ole keskustan veroisia.

Aiempi luottokahvila Götgatanilla oli vaihtunut jo viime reissulla italialaiseen Café Veroon Ringvägenillä, jonne nyt tähdättiin varovaisen toiveikkaana. Josko jopa brunssia olisi tarjolla lauantaisin. Mutta aikakin hyvät kahvileivät sieltä saadaan.

Vaistoonsa tyytyväiset shoppailijat valitsivat laajalta brunssilistalta ehkä eniten lounasmaisimman vaihtoehdon numero 4. Ohikiikutetut munakokkelia/pekonia/pannukakkuja -lautaset näyttivät jo superherkullisilta, mutta annoskateus loppui lyhyeen. Omassa annoksessa oli reilu annos taivaallista kana-ceasar -salaattia, fetarörää (tahnaa??), valkoisia papuja pippurisessa tomaattikastikkeessa (joka oli Gingerin mielestä nerokas lisä annokseen), kunnolla paahdettua paahtoleipää ja hunajamelonia. Kuppi cappuccinoa juomaksi ja onnelliset hymyt levisivät kasvoille.

Paluumatkalla piti fiilistellä se pakollinen katkarapuleipä. Ahvenanmaalainen Stallhagen-olut oli harmittavasti loppu eikä sitä Maarianhaminan laiturista päästy hakemaan, joten Samuel Adams  sai toimia varamiehenä.

Aamupalalla ruisleipä ja kahvi maistuivat jo ihanasti kotiinpaluulle. Loistavalla matkaseuralaisella oli toisenlaiset eväät…

 

Kategoria(t): Aatostelu, Juomat, Kahvilat, Ravintolat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.