Villaa, paljetteja ja pitsejä

Neulontaprojekti kerran talvessa pitää peruskouluperusteet muistissa, vaikkei kattavampia oppeja olekaan tullut hankittua. Tuunailutkin kaivettiin esille, kun joululomalla oli ladattu virtaa paristoihin.

 

Kiinasta tuodusta matkamuistosta neulottiin täksi talveksi valkoinen pipo. Malli on omasta päästä :).

Tätä ohjetta on kyllä luntattu jo useammankin pipon kavennusvaiheessa. Vaikka oma toteutus on aina jotenkin vinksallaan, on malli ollut helppo neuloa ja päässäkin mukava.

Strömsön joulujaksossa huovutetusta norjalaisneuleesta tehdyt villapipot koristeltiin kekseliäästi. Näihin huopakukkasiin käytettiin laatikosta löytyneitä askarteluhuopia ja helmiä.

Ystävältä vuosia sitten saadut jouluiset, virkatut lasinaluset pääsivät nyt piristämään punaista käsipyyhettä. (Kuvan valotus teki joulunpunaisesta pyyhkeestä jännittävämmän värisen. Muutenkin tämän jutun kuvat ovat vähän synkkiä, ne olisivat vaatineet talviauringon valoa.)

Lasinalusia nämäkin alunperin. Kukka koristeltiin ensin paljeteilla ja helmillä, ja kiinnitettiin sen jälkeen pipoon. Loput kolme lasinalusta jäivät odottamaan seuraavaa inspiraatiota. Kolmen kukan ryhmänä ne voisivat somistaa vaikka neuletakin rintamusta.

Kategoria(t): Tuunailu Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.