Lohimedaljongit vihreällä pedillä

Puolikas norjalainen merilohi ui kauppakassiin. Siitähän tekeekin monen päivän ruuat. Ihan ensin paistettiin palat pannulla ja herkuteltiin ne vihannesten kera.

Medaljonkien kanssa samalle pannulle ölkytilkkaan paistumaan lohkottiin kaksi palaa fenkolia. Kun kala oli maustettu suolalla ja valkopippurilla ja oli valmista, jatkettiin fenkolien kypsennystä vielä tovi lohkoja pannulla kalanrasvassa käännellen.

Kermaviilikastike valmistettiin tuttuun tyyliin – vaikka onkin kesäkauden klassikko.

Friseesalaatin ja punaisen salanovan lehtiä huuhdottiin lautaselle. Kala ja fenkoli aseteltiin mukaan. Lusikallinen hapankaalia ja pari lusikallista kermaviilikastiketta sekä sitruunan lohko täydensivät lauantailounaan. Kotitekoista saaristolaisleipää ja itsemarinoidut silakat nostettiin myös pöytään.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Lohimedaljongit vihreällä pedillä

  1. Päivitysilmoitus: Lohta ja uunijuureksia sunnuntailounaalla | Kotopuolessa

Kommentointi on suljettu.