Muka-niinku-paellaa chorizosta

Pikainen guuglaus paljasti, että paellassa tulee ehdottomasti olla sahramia. Raaka-aineiden runsaus (chorizoa, äyriäisiä, simpukoita, kanaa) on ennenkin pelästyttänyt. Mutta Kotopuolessapa tehtiinkin muka-niinku-paellaa siitä, mitä kaapista löytyy. Oli mitä oli, hyvää tuli.

 • chorizo-makkaraa siivuina
 • palsternakka ja
 • porkkana kuutioituna
 • puolikas keltasipuli hienonnettuna
 • puoli desiä risottoriisiä
 • kaksi lorausta punaviiniä
 • ripaus mustapippuria
 • tupsaus kanelia
 • hitunen kuivattua inkivääriä
 • pari desiä vettä
 • puoli pussia pakasteherneitä

Marssijärjestys oli tämä. Makkara pannulle, jotta siitä irtoaa rasvaa, makua ja suolaa maustamaan muut ainekset. Kasvikset pannulle, sen jälkeen riisi. Kuullotetaan. Punaviini ja mausteet, vesi. Sekoitetaan. Annetaan poreilla kannen alla. Jäiset herneet lisätään 20 minuutin kuluttua, kun riisi on kypsää.

Annoksen koristeeksi peltileivästä leikatut pitkät suikaleet paahdettiin leivänpaahtimessa kahteen kertaan ja päälle neitsytrypsiöljyä tippoina.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.