Vanhojen pyyhkeiden jatkojalostusta

Kahdesta vanhasta kylpypyyhkeestä sai ommeltua neljä laudeliinaa ja kaksi käsipyyhettä. Tumma sininen on ainakin mökkikeittiössä sopiva käsipyyhkeen väri. Farkuista ja kankaanpalasta hyödynnettiin yksityiskohdat näihin mökkitekstiileihin.

Pyyhkeiden keskiosat, se jossa ripustuslenkki on, leikattiin irt ja päätyosat käytettiin laudeliinoihin. Kääntämällä kankaan reuna kerran ja ompelemalla se tositiheällä siksakilla sai samalla huoliteltua reunat. Värillinen ompelulanka olisi ollut kiva yksityiskohta, mutta tumma lanka piiloutui pyyhkeeseen siististi. Vanhoista farkuista irrotettiin neljä vyölenkkiä ja ommeltiin siksak-ompeleen väliin yläkulmaan. Alareuna olikin valmis alkuperäisine koristereunoineen.

Jotta laudeliinojen käyttäjät erottaisivat omansa, piti ne merkitä jollakin symbolilla. Numeroinnin sijaan käytettiin kirjaimia K, E, S ja Ä. Aplikaatiot ommeltiin kahteen kertaan harvalla siksakilla, jotta mahdolliset kuprukohdat olisi helpompi purkaa auki. Harsinta piti kuviot kyllä hyvin paikoillaan ja ompelu oli helppoa. Erivärisellä alalangalla voi halutessaan kikkailla. Tällä kertaa kokeiltiin valkoinen ylälanka/musta alalanka ja valkoinen ylälanka/vihreä alalanka -yhdistelmiä.

Kylpypyyhkeiden keskikohdat huoliteltiin leikkuureunoista samalla tavalla tiheällä siksakilla. Lehtikuvio aplikoitiin samalla ompeleella pyyhkeen alakulmaan.

 

Kategoria(t): Tuunailu Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.