Possukääryleet padassa ja piparimisu

Kotopuolen vieraat syötettiin pitkään uunissa muhineilla porsaanlihakääryleillä, juuressoseella ja vihreällä salaatilla. Jälkiruuaksi tarjottiin  viime lauantaisen tyyppinen makea ”misu”, tällä kertaa piparipohjalla.

Porsaan ulkofileestä leikatut pihvit nuijittiin ohuiksi ja puolitettiin. Sormivuolaa ja pippuria rouhittiin päälle. Jokaisen puolikkaan sisään rullattiin pehmeä taateli ja rulla kiinnitettiin hammastikulla. Kääryleet ruskitettiin ensin kuumalla pannulla öljytilkassa ja siirrettiin sen jälkeen kannelliseen uunipataan. Paistinpannu huuhdeltiin vedellä, jotta kaikki aromit saatiin talteen ja liemi kaadettiin pataan. Suolaa ja pippuria lisättiin hieman tässä vaiheessa.

Pata sai muhia ensin 200 asteessa tunnin verran ja vajaassa 150 asteessa toisen tunnin. Sekoita välillä, että kaikki kääryleet pääsevät liemeen. Tämän vaiheen voi tehdä jo edellisenä päivänä ja jalostaa sitten kastikkeeksi seuraavana päivänä. Varo, ettet laita jääkaappikylmää keraamista pataa suoraan kuumalle levylle. Kuumenna lihat ja liemi. Hammastikut voi pyöritellä irti tässä vaiheessa tai jättää ne ruokailijoiden tehtäväksi. Liha kun oli kypsynyt todella mureaksi. Saosta lieni kastikkeeksi esim. vehnäjauhoilla veteen sekoitettuna ja lisää kermaa tai kasvirasvavalmistetta. Mausta vielä tarpeen mukaan suolalla ja pippurilla (ja vaikkapa timjamilla).

Juuressosetta varten keitettiin perunat, palsternakat ja porkkanat kuutioituina kypsiksi ja survottiin rouheasti. Oivariinia ja tilkka maitoa, maustaminen suolalla. Ravintola Tuulensuussa vastaava oli maustettu dijon-sinapilla. jota ei ollut nyt saatavilla.

Jälkiruuan pohjalle laitettiin tällä kertaa espressolla kostutettuja kaupan piparkakkuja. Pehmeä rahka oli maustettu espressolla, sokerilla ja appelsiinimarmeladilla. Pinnalle taas suklaaraastetta ja mandariinifileitä.

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.