Karhun ruokaa vihreällä pedillä

Karpaloista tulee aina mieleeni kuhmolainen metsä, karpalot kankaalla ja tuore karhunjätös, jossa oli vielä karpaloitakin nähtävissä. Siitä asti olen hämmästellyt, miten niin suuri eläin vaivautuu napsimaan maasta jotain niin pientä.

 

Ihmeteltävää riitti tänäänkin, kun joku oli keksinyt ujuttaa karpaloita halloumi-juustoon.  Juusto on valmistettu Kyproksella, mutta ilmeisesti valmistuttaja on vinkannut lisäämään juustoon marjoja, joista ”Suomessa karhutkin tykkää”. Hmm. Maistuivat hämmästyttävän voimakkaasti, mutta annoin anteeksi.

Pohdin mistä halloumin suolaisuus saisi hyviä kavereita ja päädyin tällä kertaa Ruis Real -leipään sen makeuden vuoksi, kirsikkatomaatteihin happamuuden vuoksi ja balsamicosta ja ruokosokerista keiteltyyn siirappiin salaatinkastikkeena. Ruisleivän palat paahtuivat, juustoviipaleet ruskistuivat ja kirsikkatomaatit sitten vuorollaan pehmenivät kuumalla valurautapannulla.

Salaatissa oli mukavaa se, että vihreän pedin päällä kaikki ainekset olivat lämpimiä. Tomaattia kannattaa muistaa paistella toisenkin kerran.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.