Kalpea aavistus kesästä

Vuohenjuuston kulutus lisääntyy taloudessamme kesää kohti. Samoin balsamicon, auringonkukan siementen ja tomaattien kulutus vauhdittuu sitä myöten, kun kaupoista ja mummun kasvimaalta saa kotimaista vihannesta edullisesti ja tuoreena. Salaatit kuuluvat kesään ja talven juuresruuat jäävät odottamaan seuraavia pakkaspäiviä. 

Salaatit ovat kuten sosekeitot, ne voi loihtia mistä vain. Makujen sekamelska paljastuu vasta jokaisen haarukallisen myötä. Pähkinät ja siemenet tuovat rapeutta, leipäkuutiot ja kananmunalohkot ruokaisuutta, juustot pehmeyttä, salami tai ilmakuivattu kinkku suolaisuutta ja mausteisuutta.  Salaatinkastike on oma taiteenlajinsa – onneksi hyvä öljy ja pyöräytys pippurimyllystä vievät jo pitkälle.

Ja kesän myötä myös tämän aatostelijan ruokareseptien kuvat muuttunevat värikkäämmiksi, vihreääkin vilahtaen. Sitä ennen vielä väriltään kalpea, mutta maultaan kesästä vihjaileva iltapalaleipä. Voidellun hiivaleipäviipaleen päälle viipaloitu banaani ja vuohenjuusto lämmiteltiin uunissa ja koristeltiin hunajalla ja pinjansiemenillä.

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Kalpea aavistus kesästä

  1. Säihky sanoo:

    Minullakin on jo selvästi ollut näkyvissä fetan kulutuksen lisääntymistä. Kesän merkki sekin. 😉

Kommentointi on suljettu.