Rutiinilla jo

WP_20150315_007Kotopuolen ruokarutiinit on saatu syksyn tuskailun jälkeen hallintaan. Aamut aloitetaan kaura-ruis -puurolla ja pari lämmintä ateriaa loihditaan arkisin 2-3 ruokailijalle. Tähteitä lämmitellään, eineksiäkin joskus ostetaan. Päiväkahvia keitellään ja hedelmäistä tai marjaisaa välipalaa makustellaan. Viikonloppuisin venytetään aamiaista kananmunien ja tilpehöörien avulla pidemmäksi, jotta lämmintä ruokaa jaksetaan odottaa iltapäivälle. Iltapalaa maun mukaan.

Jauhelihakiusausta, nakkikeittoa, lohipastaa, pinaattikeittoa. Perussettiä, helppoa ja maistuvaa. Pikkukätösin-sarjassakaan ei ole tehty mitään uutta ja kivaa. Taikinan sekoitus on edelleen kivaa, saahan siinä maistellakin.

Uunilohkoja ja mureketta tehdessä tuli apulainen taannoin mukaan. Sillä tokihan kuoritut perunat tulee ensin huuhdella kulhossa, josta ne yksitellen nostellaan kauhalla siivilään kuivumaan. Tämä työvaihe olisi ilman apua kovin työläs ja hidas :). Lohkotut perunat kieritellään öljyssä ja maustetaan suolalla&pippurilla, ja nostellaan jälleen yksitellen kauhalla uunipellille.

WP_20150315_006

Tai kipaistaan hakemaan Duplot paikalle ja annetaan muiden huolehtia loppuduuneista.

WP_20150315_008

 

Kategoria(t): Aatostelu, Pikkukätösin. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.