Helppo hernepesto

WP_20150325_004Viime kesänä lähihernepellon laidasta (puinnin jälkeen, luvan kanssa) kerätyt herneet löytyivät vasta nyt pakastimen pohjalta. Voi kuinka kiva kesäretki se olikaan, naposteltiin vihreitä pullukoita suoraan kuoresta ja kerättiin muutama kourallinen mukaankin.

Herneen kesäistä makua ja mukavaa rousketta saatiin pariinkin eri ruokaan lisätystä hernepestosta. Parmesania lisättiin ruokaan pöydässä, joten tämä tahna surautettiin vain kolmesta raaka-aineesta.

WP_20150325_001

Kohmeiset herneet kipattiin sauvasekoittimen hienonnuskulhon terävän terän silputtaviksi. Auringonkukan siemenet saivat edustaa pinjansiementen tuomaa rapeutta ja rypsiöljy kotimaista vaihtoehtoa. Merisuolaripsaus mausteeksi, kun ei parmesania lisätty. Öljyä liruteltiin mielivaltaisesti. Tämä tahna ei ollut kovinkaan löysää.

WP_20150325_004

Pestoa lusikoitiin keitetyn makaronin sekaan lautaselle. Parmesania raastettiin maun mukaan. Päälle vielä herneenversoja koristeeksi. Jääkaapissa kylmettynyt kurkku pääsi lisukkeeksi tähän keväänvihreään annokseen.

WP_20150325_009

Seuraavan päivän peruna-porkkana -sosekeiton seassa rapsakka pesto maistui myös pirteälle.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Helppo hernepesto

  1. Namskis! Hyvännäköistä. Nuo auringonkukan siemenet ovat hyvä idea, täytyy kokeilla! :)

Kommentointi on suljettu.