Pikkukätösin prinsessakeksejä

WP_20141121_011Pikkukätösin-kategoriassa aloitetaan keksien leivonnalla. Leivonta kun on valikoitunut ensimmäiseksi yhteiseksi lajiksi. Siinä ei tarvita teräviä veitsiä tai kuumia kattiloita. Sitä tehdessä ei myöskään olla nälkäisiä, kiukkuisia tai kiireisiä. Tenavataikinaterapiaa.

Sillä sipuli -blogista bongattujen prinsessakeksien taikinan koostumus oli liian topakkaa lapselle sekoittaa, mutta jauhoja pöllytettiin kulhossa ja sitten koristeita paineltiin valmiiden keksien sisään (!) tomerasti. Koristeena käytettiin nonparellien sijaan paahdettuja suolapähkinöitä ja liikelahjakaramelleinä saatuja ”pikku-ranskanpastilleja”.

WP_20141121_018

WP_20141121_014

Kenties voi ja sokeri olisi pitänyt vatkata paremmin vaahdoksi ja ehkä sitten munatkin. Nyt munat sekoitettiin voi-sokeri -vaahtoon eikä taikinasta tullut tahmeaa. Näyttävät kuvassakin erilaisilta. Tosin keksit oli helppo leikata pitkulaiseksi pötkyläksi muotoillusta tangosta ja painella sormin pellille. Koko ohje löytyy täältä.

WP_20141121_016

Poishan nämä on syötävä. Tosin pikkuapulainen herkuttelee päiväkahvien aikaan vielä mangorahkalla.

WP_20141121_026

Kategoria(t): Leivonta, Pikkukätösin Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.