Omenaisia muffinsseja tupatarkastajille

WP_20141012_040Kotopuolen keittiö on kokenut sellaisia mullistuksia loppukesän ja alkusyksyn aikana, että huh huh. Uutta keittiötä ei putkiremontin yhteydessä tilattu, vaan haluttiin säilyttää alkuperäinen 50-luvun keittiö. Pieniä parannuksia tuli kuitenkin niin huimasti, että voiko tuota enää alkuperäiseksi sanoakaan. Koneitakin uusittiin. Yksityiskohtiin tai ainakin makupaloihin palannemme tuota tuonnempana. Nyt nimittäin on opeteltava uusien härpäkkeiden käyttöä sen verran, että saadaan keittiötä ja uutta kylppäriä katsomaan tulleille sukulaisille jotakin kahvileipää. (Toim. huom. kuvan omena ei liity tapahtumiin.)

Omenat – nuo arjen pelastajat. Eiköhän niistä jotakin saisi, vaikka joku on saattanut jo syödä omenapiirakkaa tarpeekseen tälle syksylle. Netistä löytyi Marttojen ohje, johon sai uppoamaan mukavasti omenaa. Muffinsseja leipomaan siis.

WP_20141017_018

 

Veljenpojan ripeällä avustuksella (Ginger vain pilkkoi omenat) taikinaa ei kauaa tuherrettu ja 12 kpl muffinssivuokia saatiin täytettyä piripintaan. Taikina oli kovin löysää, joten tavalliset paperiset muffinssivuuat tarvitsevat tuekseen muffinssipellin koloset.

Uunissa muffinssit köllivät hieman ohjeen antamaa aikaa kauemmin. Väri jäi silti valjuksi ja muffinssit koristeltiinkin tomusokerikuorrutuksella, maltilla kuitenkin. Vaahterasiirappiakin kokeiltiin (seuraavien) muffinssien päälle särmää antamaan. Ei oikeastaan tarpeen sekään.

WP_20141014_14_48_49_ProWP_20141014_14_49_52_ProWP_20141014_005WP_20141016_013

Tekijät tykkäsivät ja muillekin taisi maistua. Seuraava satsi pitikin leipoa jo kahden päivän kuluttua. Niistä loput ovat pakastimessa odottamassa yllätysvieraita.

Ja pakko vielä hehkuttaa. Clas Ohlsonin led-kynttilä on mainio! Niin aidon tuntuinen, että hirvittää jättää sitä valvomatta. Hämäräkytkimellä kynttilä palaa todellakin vain, kun valoa ei ole huoneessa riittävästi.

WP_20141016_018

 

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.