Pala kakkua

Orvokkikupit Kotopuolessa on syöty tänä alkukesänä muutakin kuin jäätelöä ja jälkiruokaa, mutta kokeileva keittiö on selvästikin tauolla. Arkea on tarvottu eteenpäin makaronilaatikolla ja makkarakastikkeella, salaateilla ja kyllä – jopa puolivalmisteilla. Hengissä ollaan silti. Kiitos kuitenkin tässä yhteydessä työpaikkaruokalalle maukkaista salaateista ja vaihtelevasta ruokalistasta.

Tämän yksinkertaisuuden kunnianosoituksena yksi helppo jälkiruokaidea jakoon.

Kaikenlaiset kokoa ja kerrosta -jälkiruuat ovat hauskoja valmistaa ja tarjoavat ruokailijoille pieniä yllätyksiä. Makeutta tai kirpeyttä, rousketta tai pehmeyttä, kermaisuutta tai happamuutta – yhdistelmiä on loputtomasti.

Tällä kertaa murusteltiin puolikkaat Vironperän kakkuviipaleet kahvikuppien ja juomalasien pohjalle. Kakku ei kaivannut kostutusta, joten päälle lusikoitiin makeaa lakkahilloa.

kakkua ja lakkahilloaPäällimmäiseksi lusikoitiin sokerilla ja sitruunankuoriraasteella maustettua Valion pehmeää rahkaa, tasapainottamaan varsin makeita pohjakerroksia.

rahkaa

Suklaaraastetta koristeeksi ja pieni makea jälkiruoka oli valmis nautittavaksi.

jälkiruoka juomalasissaOrvokkikupit

Kategoria(t): Aatostelu, Herkkuhetket Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Pala kakkua

 1. kikka sanoo:

  Kauniit kahvikupit ja ruusulusikat kuin tehty jälkiruokaa varten. Joskus ajattelen että
  nykyajan keksintö (vaikkakin on yksi parhaista pyykinpesukoneen jälkeen) on pakastin. Tuntuu siltä että kaikki täytyy ensin pakastaa ja sitten vasta syödään yksi kerrallaan.
  Siis jälkkärin voi tehdä myös tuoreesta leivonnaisesta. Pakko kokeilla joku päivä…

  • Ginger sanoo:

   Ahkerasti tulee pakastimeen sujautettua sitä sun tätä. Vakaa päätös nimetä tarralapulla kaikki sinne tungetut nyssykät ja rasiat ei ole ollut ihan menestys… alimman laatikon pohjalta löytyi taannoin kasa irrallisia tarroja ”basilika”, ”fenkoli+purjo”, ”pestoa”, ”persiljaa”. No nyytit on kyllä käytetty pois, tietämättä mitä yrttiä niissä oikeasti on.

Kommentointi on suljettu.