Kananuggetit

nuggetit ja perunat

Jälleen kerran tuo pörröpäinen Jamie on innoittanut tähän ohjeeseen. Vai oliko kuitenkin uhkea Nigella… Mutta homma toimii, hyvin yksinkertaisilla aineksilla ja nämä kananuggetit tekevät aina kauppansa. Tykö paistettiin perunaviipaleita. Seesamiöljy tuoksui ihanasti popcornilta.

Teollisten kananuggettien ideassa hyödyntää epämääräisemmät osat broilerista ei ole mitään pahaa. Eiväthän kaikki voi syödä vain rintafileitä. Mutta ne muut ainesosat, jotka pitävät nuggetit kimmoisina/syömäkelpoisina/kivan värisinä/edullisina/kukkopillin muotoisina/kananlihaa muistuttavina taitavat sitten enempi olla se epäilyttävä juttu.

Siispä homma hoidetaan kotikeittiössä näin – niistä rintafileistä 😉

Fileet saksitaan sopivan kokoisiksi paloiksi. Ohuista leikkeistä saa nopeammin kypsyviä. Palojen päälle kaadetaan 1-1,5 dl maustamatonta jogurttia ja mausteita maun mukaan – ainakin suolaa  (jos fileet eivät ole valmiiksi suolattuja) ja pippuria. Tässä marinadissa broilerinpalat saavat olla vaikka tovin, mutta leivitysvaiheeseen voi siirtyä melko nopsastikin.

jogurttimarinadi

Korppujauhot maustetaan suolalla ja esim. kuivatulla persiljalla. Leivityksen tulee maistua hyvältä, mutta yltiömaustaminen ei ole tarpeen. Seesamiöljyn soveltuvuudesta paistamiseen ei ole aavistustakaan, mutta hyvältä se tuoksui ja antoi varmasti oman makunsa pintaan.

nuggetit pannulla

Seesamiöljy

Koska ruokailijat eivät olleet paikalla heti, ei nuggetteja jaksettu käryttää pannulla kypsäksi asti, vaan valmis satsi siirrettiin 50 asteiseen uuniin odottelemaan. Silloin paksuimmatkin palat olivat takuukypsiä.

Fully-cooked nuggets

Raa’at perunaviipaleet kypsyivät samaisessa seesamiöljyssä helposti. Ne pääsivät myös uunin lämpöön hautumaan kypsäksi. Enin öljy sai imeytyä talouspaperiin. Kastikkeeksi sekoitettiin maustamatonta jogurttia ja ketsuppia. Vihreä salaatti toi suht rasvaiseen ruokaan piristystä.

Perunat pannulla

ketsuppi-jogurtti -kastikeAiemmin nämä nuggetit on valmistettu uunissa perunalohkojen kanssa. Silloin ne ovat kevyempiä ja kypsyvät varmasti. Näin tullaan Kotopuolessa jatkossakin toimimaan. Mutta tulipahan testattua. Joka tapauksessa, nämä nuggetit eivät ole epämääräistä einestä, vaan arjen pientä luksusta.

Nuggetti-ateria on valmis

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.