BBQ-pizza joulukinkusta

Persikat Joulukinkkupizzan idea syntyi, kun joulukinkun tähteet kuutioituna toivat mieleen kypsän broilerin lihan. Koska Rosson edesmennyt BBQ-kanapannupizza oli herkkua, päätettiin kokeilla sen tekemistä sovelletusti.

Nykyään tätä pizzaa tehdään joka joulun jälkeen.

4 desistä haaleaa vettä ja kokonaisesta hiivasta syntyi vehnäjauhojen ja suola&sokeriripsauksen kera vaivattuna niin elinvoimainen taikina, että pohja kohosi mojovan kuohkeaksi uunissa, vaikkei ehtinyt juuri odotella sinne pääsyä.

Tällä kertaa iso määrä kinkun tähteitä kuutioitiin ja pyöriteltiin sipulin kanssa pannulla. Sekaan kaadettiin koko pullollinen HB barbeque -kastiketta. Vähemmälle lihamäärälle riittää vähempi kastikekin.

Hieman jäähtynyt, sekoitettu lihakastike levitettiin uunipellille taputellun pohjan päälle. Purkilliset säilykepersikkaa ja -ananasta pienittynä päälle. Juustona käytettiin nyt kantteja ja punaleima-emmentalia raasteena.

juustoa vaille valmis kinkkupizza

Mausteita ei tarvita, koska suolaisen makea maku tulee bbq-kastikkeesta. Jos savunmakuinen kastike ei ole suosikkisi, voit kehitellä oman versiosi tai skipata tämän reseptin suosiolla 😀

Uunipellillisestä riittää välipäivien iltapalaksi useampana päivänä ja rapean salaatin tai raasteen kera ateriaksikin.

Kuohkeaa taikinaa ja suolaisenmakeaa täytettä

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.