Stadin salaatit

Kesäkuinen työviikko Helsingissä sisälsi useampana iltana ystävien seuraa, tyttöenergiaakin ja herkullista ruokaa. Teemaksi muodostui salaatit, vaikka muutakin hyvää tuli naposteltua. Kävelylenkit meren ja Töölönlahden rannoilla antoivat aavistuksen kaupungin hurmaavasta (kesä)kahvilavalikoimasta.

Raflassa salaatin päällä ilmeisesti grillattu lohi oli taivaallisen hyvää, hiilijalanjälkikö lie maistunut niin hyvältä. Ensimmäinen suupala kiidätti ajatukset jonnekin kauas, nuotion äärelle, suomalaiseen suveen parhaimmillaan.

Ravintola KuuKuussa punajuuri-vuohenjuusto -salaatissa oli kivasti sinappista kirpakkuutta. Paikan mutkaton meininki viehätti kovasti. Kun päivän salaatti myytiin loppuun, liitutaululle kirjoitettiin uusi päivän salaatti. Hieno kortteliravintola.

Kreikkalaisessa Taverna Zorpaksessa tarjoilija puhui vain englantia ja kreikkaa. Onneksi paikalla oli kokeneita Kreikan kävijöitä, joten listalta tuli tehtyä onnistuneita valintoja. Tzatsiki oli ihanan kermaisaa, leipä uunin lämmöstä vielä kuumaa. Fetasalaatti jaettiin alkuruuaksi, pääruokana maistui salaattiviikon jälkeen jo hyvä pihvikin :)

Auringonlasku hotellin ikkunasta oli näyttävä.

Kategoria(t): Ravintolat Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.