Katkarapupiirakka

Texmex-hyllystä kassajonossa napattu guacamole-purkki ei vastannut sisällöltään ihan virallista kuvausta. Tuoteselosteessa mainittu ”0,7% avokadojauhetta” toi mieleen jotain muuta kuin yksinkertaisen, terveellisen kasviskastikkeen. Purkin loppu piti piilottaa johonkin, joten lauantaina leivottu katkarapupiirakka sai siitä kivasti väriä (ja paria muuta lisäainetta). 

200 g leivontamargariinia ja nelisen desiä vehnäjauhoja +  spelttileseitä nypittiin taikinaksi ja sekoitettiin 1,5 desiin kylmää vettä. Taikina sai hetken vetäytyä jääkaapissa, jonka jälkeen se levitettiin jauhotetuin käsin 30×20 senttiselle uunivuualle, leivinpaperin päälle.

Täytteeksi levitettiin ensin lähes koko purkillinen guacamolea, muutama herkkusieni viipaleina ja neljäsosa punasipulia kuutioina. Sulatetut katkaravut ja punaista paprikaa. Mustapippuria mausteeksi, punaleima-emmentalia raasteena. Muutama desi maitoa ja kaksi kananmunaa sekoitettuna kaadeltiin lopuksi piirakan päälle.

Täytteessä oli sen verran kosteutta, että piirakka oli kaikenkaikkiaan 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Senkin jälkeen täyte valahti pehmeänä lautaselle, mutta oli oikein maukasta.

Alkukeittona lusikoitiin kukkakaalikeittoa. Piirakan lisänä tarjottiin basilika-sitruuna-öljy -hunnutettua salaattia ja nektariinilohkoja. Kesän ensimmäinen roseviini maistui raikkaalta.

 

Kategoria(t): Arkiruuat, Leivonta Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.