Punajuurilasagne

Kasvislasagnessa käytettiin suuria punajuuria, pinaattilasagnelevyjä ja juustokastiketta. Makua antoi sitruunapesto.

4 suurta punajuurta keitettiin kuorittuina jo edellisenä päivänä. Kypsät punajuuret viipaloitiin rennosti noin puolen sentin viipaleiksi.

Juustokastike valmistettiin lisäämällä mozzarellaraastetta tavalliseen maitokastikkeeseen. Kastike maustettiin suolan ja valkopippurin lisäksi hitusella muskottipähkinää.

Lasagne koottiin latomalla pohjalle punajuuriviipaleita ja sipaisemalla niiden päälle Pirkka-sitruunapestoa. Lasagnelevyt ja maitokastiketta päälle. Tämä toisettiin, kunnes iso uunivuoka oli täynnä. Päälle ripoteltiin loput juustoraasteesta. Lasagnea paistettiin miedossa lämmössä 180 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes juusto oli saanut väriä.

Ensi kerralla  lisätään vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa tuomaan täyteläisempää makua makean punajuuren kumppaniksi. Myös pieni liraus kasvislientä vuuan pohjalle pehmentäisi alimmankin kerroksen lasagnelevyt. Pinjansiemenet pinnalla olisivat jo pientä luksusta.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.