Mahtava kanapata

Pataruuat eivät ole vielä tähän asti olleet Gingerin vahvuus. Eikä tomaattipohjainen kastike ole inspiroinut alkuunkaan. Nyt uunissa muhi höyryävä pataruoka broilerinkoivista, joka nautittiin tuoreen hiivaleivän kanssa.

Sipulia, valkosipulia, kuivattua chiliä ja pala punaista paprikaa kuullotettiin ensin öljyssä ja siirrettiin sivuun odottamaan. Broilerin koivet ruskistettiin kevyesti öljyssä ja ladottiin uunipataan.

Broilerinpaistorasvat ja nahan riekaleet otettiin tarkasti talteen, kun purkillinen tomaattimurskaa ja sipuli-paprika-höystö kaadettiin paistinpannulle. Kastike maustettiin viispippurilla myllystä, melko runsaalla suolalla, sokeriripauksella ja kuivatulla persiljalla sekä paprikajauheella. Kastikkeeseen lisättiin lopuksi pari desiä kypsiä härkäpapuja. Itämaiset mausteet olisivat sopineet tähän ruokaan varmasti, mutta nyt haluttiin luottaa perinteiseen makumaailmaan.

Kastike kaadettiin koipien päälle pataan ja kansi päälle. Pata sai muhia 180 asteessa 1 h 45 minuuttia. Sillä välin valmistettiin samassa lämmössä ruokia tuleviksi päiviksi ja leivottiin hiivaleipää. Vehnäjauhojen lisäksi taikinassa oli pellavan siemeniä ja kainuulaista talkkunaa. Litteät leivät paistettiin padan kypsyttyä hieman kuumemmassa lämmössä 20 minuuttia.

Kerrankin liha oli takuulla kypsää, luut irtoilivat lihasta ihan itsekseen. Kuumaa kanapataa haarukoitiin hyvällä ruokahalulla ja leivänpalalla pyyhittiin lautasilta viimeisetkin kastiketipat talteen.

Tämän rohkaisemana pataruokakokeilut jatkuvat. Eiköhän viimeistään ensi talveksi ole muutama resepti keksittynä.

 

Kategoria(t): Herkkuhetket Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Mahtava kanapata

  1. Säihky sanoo:

    Kanankoivet ovat kyllä tosi hyviä! Ja helppoja valmistaa, kunhan paistoaikaa on. :)

Kommentointi on suljettu.