Kikhernekeitto

Laskiaisena on tapana syödä pullien välillä jotakin suolaista. Jos tavallinen hernerokka ei rokkaa, mausteinen kikhernekeitto sopii vaihtoehdoksi. Alkuperäinen ohje saksittiin muutaman viikon takaisesta Aamulehden ruokatorstaista, nimellä helppo kikhernepata.

Kahden hengen annokseen kuutioitiin:

 • 1 pieni sipuli
 • 2 porkkanaa
 • 1-2 tomaattia
 • valkosipulinkynsi tai kaksi

Sipuleita ja porkkanoita kuullotettiin ensin hetki, sitten lisättiin tomaatit ja 1 tl jeeraa. Korianteria ei Kotopuolen keittiöstä (vielä) löydy, sitä kuului alkuperäiseen ohjeeseen 1 tl jauheena.

2 dl vettä ja purkillinen keitettyjä kikherneitä kattilaan mukaan, puolen tunnin haudutus. Hauduttamisen loppuvaiheessa lisättiin 1 tl garam masalaa, 0,5 tl suolaa ja 1 dl kookosmaitoa. Nesteen määrä muunsi siis padan keitoksi. Keittoon murusteltiin yksi annos nuudelia kypsymään lopuiksi minuuteiksi. Se sakeutti keiton ja teki siitä ruokaisamman.

Mausteisenkin keiton olisi hyvä antaa odottaa hetki, jotta maut tasaantuvat. Sillä aikaa voi syödä vielä yhden pienen laskiaispullan, niin alkaa mukavasti hiukoa…

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Kikhernekeitto

 1. Säihky sanoo:

  Hyvältä kuulostaa, minä tein laskiaisen kunniaksi linssikeittoa!
  Kiitos ihanasta ystävänpäiväkortista! <3 Olette ihania ystäviä!

  • Ginger sanoo:

   Kiitos kiitos :)

   Tänään laskiaistiistaina täälä syötiin sitten ihan perus-Jalostajaa, joka maistui oikein hyvältä. Ja jälkkäriksi kaffetta ja Wileniuksen leipomon pehmeät laskiaispullat – hillolla. Kun ei kerran molempia täytteitä – mantelimassaa ja hilloa – saa samaan pullaan, on Gingerin valinta silloin hillo. Nimenomaan mansikkahillo.

Kommentointi on suljettu.