Hunajalla makeutettu pähkinämysli

Ale pyysi huomauttamaan, etteivät Kotopuolen aamiaiset sisällä aina makkaraa. Viikonloppuaamuina paistinpannu tai munankeitin kaivetaan kuitenkin esiin, ja kananmunilla herkutellaan. Bratwursteja paistellaan silloin tällöin.

Arkiaamuihin kuuluu ruisleipä leikkeleellä ja kahvi. Maustamaton jogurtti maustetaan joko marjoilla, hilloilla tai omatekoisella myslillä.

Alkuperäinen ohje jäi poimimatta talteen, mutta siitä napattu perusidea on tuottanut nyt jo kolme satsia mysliä. Ensimmäinen onnistui, toisessa meni kaikki pieleen teemalla paakkuja & palaneita pähkinöitä, mutta tämä kolmas satsi kestää jo esittelyn.

  • 2 dl kiehuvan kuumaa vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä ja
  • 3 rkl hunajaa sekoitetaan keskenään.

Tällä kertaa valitut isot kaurahiutaleet (400 g) toimivat paremmin kuin perus-Eloveenat. Vehnärouhetta lisätään 1,5 dl. Tässä kohdassa voi säveltää vapaasti. Pellavansiemet kestänevät myös paiston, tai niitä voi lisätä valmiiseen mysliin.

Liemi kaadellaan kaurahiutaleiden sekaan vähitellen, koko ajan sekoittaen. Näin estetään paakkujen muodostuminen. Seos levitellään tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja laitetaan uuniin 225 asteeseen noin 10 minuutiksi. Mysliä sekoitetaan välillä. Pähkinät voi lisätä loppuvaiheessa paahtumaan. Mutta varo palamista (lue: älä haahuile sillä aikaa muualla). Tähän määrään kului 2 pussia Pirkka-pähkinäsekoitusta. Pähkinöiden määrä on melko suuri, mutta tämä mysli onkin vain lisuke jogurtille. Uunista ottamisen jälkeen sekoitettiin vielä 1 dl tuoreita rusinoita joukkoon.

Itsetehdyn myslin jälkeen kaupan myslit maistuvat äklömakeilta. Terveellisyyden lisäksi tästä aamupalasta tulee hyvä mieli.

 

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.