Kesäkurpitsalasagnea garam masala

Jeeran ja kardemumman fanina uskalsin lopultakin nostaa ostoskoriin pussillisen garam masalaa. Huumaava tuoksu – jostain piparkakkujen ja intialaisen lounasbuffeen välimaastosta. Tutkimatta reseptejä sen kummemmin, mauste pääsi ensin koekäyttöön takuuvarmassa seurassa: lasagnessa.

 • Suuri kesäkurpitsa ohuiksi levyiksi leikattuna
 • 6 lasagnelevyä
 • rypsiöljyä
 • 400 g paistijauhelihaa
 • puolikas punasipuli
 • 0,5 tl currya
 • 1 tl garam masalaa
 • 6 pikkuruista chiliä
 • 0,5 tl inkivääriä
 • 1 tl suolaa
 • 250 g tomaattimurskaa
 • 2 rkl vehnäjauhoja
 • 4 desiä maitoa
 • 350 g punaleima-Emmentalia siivutettuna

Mausteet herätellään kuumassa öljytilkassa, jonka jälkeen sipulikuutiot ja jauheliha ruskistetaan. Tomaattimurska, suola ja vehnäjauhot sekä maito sekoitetaan jauhelihaan ja löysä kastike saa poreilla tovin itsekseen.

Lasagne kootaan suureen uunivuokaan. Pohjalle kesäkurpitsaa ja 3 lasagnelevyä, päälle kastiketta ja kerros juustosiivuja. Toista ilman lasagnelevyjä. Lado loput lasagnelevyt ja kesäkurpitsaviipaleet sekä kerros juustosiivuja kanneksi. Painele kerroksia kasaan, jotta mehukkuus leviää kaikkiin kerroksiin. Bruukaan kaataa tässä vaiheessa maitoa vuokaan, jotta nestepinta nousee näkyviin. Mutta tässä kasvislasagnessa se oli virhe. Vähäinen pastan määrä ja vetiset kesäkurpitsat eivät ime nestettä kuten normaali-lasagnessa.

Tunnin kypsennys 175 asteessa kypsensi lasagnen jättäen sen mehukkaaksi.

Ai miltäkö garam masala sitten maistui? Hyvältä. On miedon kesäkurpitsan kumppanina helppo. Mutta ensi kerralla vedetään nupit kaakkoon ja tehdään oikeasti intialaista.

Kategoria(t): Arkiruuat Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Kesäkurpitsalasagnea garam masala

 1. kikka sanoo:

  Olen suuri lasangnen ystävä . Eipa ole tullut kurpitsaa sekoitettua lasagnelevyjen kanssa. Kurpitsaa on kyllä vaikka kuinka paljon. Taidampa käydä kaupassa huomenna ja ostan jauhelihaa muut aineet löytyy kyllä kaapista. Garam masalaa en ole ikinä ostanut jos
  vaikka nyt hankin myös sen. Terkkuja…

Kommentointi on suljettu.