Raparperipiirakka

Juuri kun raparperipiirakka oli siirretty kesän Tarttee tehdä -listan loppupäähän, iski kummallinen energiapuuska kesken torstai-illan. Kasvispizzan lisäksi hiivaa murennettiin yleiskoneen kippoon pullataikinaa varten. Koska jauhot olivat vähissä, tehtiin taikinasta summanmutikassa löysä. Ja voi pojat, sittenhän se kohosikin juuri passelisti.

Sillä aikaa raparperin palaset keiteltiin tilkassa vettä, sokerin ja kuivatun inkiväärin kanssa muhjuksi. Sokeria lisättiin lopuksi toinen mokoma ja seos suurustettiin pienellä määrällä perunajauhoa kiisseliksi.

Kohonnyt taikina valutettiin pellille leivinpaperin päälle ja paineltiin levyksi reunoille asti. Ikkunalaudalla jäähdytetty kiisseli (jotain hyötyä viileästä alkukesästä!!) lusikoitiin levyn päälle. Reunojen voitelu kananmunalla jätettiin väliin, sen verran ronskia menoa.

Piirakka oli 200 asteisessa uunissa kenties 20 minuuttia. Raparperitäyte oli pysynyt hienosti taikinan päällä, mutta taikina sen alla oli makeaa ja kuohkeaa. Hyvää. Nostetaan raparperipiirakka takaisin listan kärkeen.

Kategoria(t): Leivonta Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.