Kasvispizza

Kasvispizzan teossa ollaan Kotopuolessa todella vieraalla maaperällä, jollei lasketa tomaatti-mozzarella -pizzoja, joiden päälle revitään kuitenkin parmankinkkua. Enemmänkin kuin neuvoa, tämän aatostelun tarkoitus on muistuttaa, että taikinan päälle voi kasata mitä vaan ja se maistuu tuoreena aina hy-väl-tä.

Pohjaa varten tehtiin pieni hiivaleipätaikina vehnäjauhoista ja spelttileseistä. Taikinaa ei vaivattu kovinkaan kauaa, vaan se levitettiin uunipellille jonniinlaiseksi pyöryläksi kohoamaan.

Sitten jääkaapin ja vihanneskorin sisältöä nakeltiin pohjan päälle mielivaltaisesti: tomaatteja, basilikaa, kevätsipulia ja säilöttyjä pepperoneja. Pakastimesta löydetyt salaattijuustokuutiot ja pieni kantti punaista Emmentalia raastettuna toivat suolaisuutta. Pippuria pyöräytys ja luraus rypsiöljyä.

Parisataa-asteisssa uunissa pizza sai olla, kunnes pohja oli kypsä ja juusto sulanut. Sitten vain pizzaleikkuri käteen ja pizzan kimppuun.

Kategoria(t): Aatostelu, Leivonta Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

3 vastausta kohteessa Kasvispizza

  1. Päivitysilmoitus: Raparperipiirakka | Kotopuolessa

  2. Päivi sanoo:

    Testaapa grillivastuksen alla paahdetuista ja hetken kannen alla muhineista, nyljetyistä paprikoista tehtyä muussia pizzan päällä. siihen vähän juusto tykö ja reunat voi voidella valkosipulioliiviöljyllä – ei paljon pepperoneja kaipaa!
    Mökkimaisemissa ei ole ehditty pizzailemaan mutta muurinpohjaletut ovat kyllä huippu: 1/3 ohrajauhoja ja kauramaitoon tehtynä tosi hyvä – suosittelen!

    • Ginger sanoo:

      Varmasti toimii! Paahdettuihin paprikoihin asti en ole päässyt vielä koskaan, mutta kuulostaa just ”yksinkertainen on parasta” -aatteen mukaiselta.

      Muurikkalettutaikinan ohrajauhoista puhuttiin kahvipöydässäkin, pitää kuulemma lätyt koossa. Kiitos vinkeistä!

Kommentointi on suljettu.