Ruokaintoilijoiden mökkiviikonloppu

Rapujen ohella viikonloppumme teema oli vahvasti ruokapainotteinen. Ei edes päivänokosia ehtinyt ottaa, kun seuraavan ruokalajin suunnittelu alkoi. Uimassa sentään ehdittiin piipahdella ja päiväkahvia juoda.  Marjanpoiminta jäi kouralliseen vadelmia, jotka riittivät koristeeksi kanelisen kääretortun päälle.

Matkalla K-kauppaan muisteltiin Kokkisotaa, mutta raaka-aineet ostettiin kuitenkin parin etukäteisidean pohjalta.  Kasviksia ja yrttejä saatiin mökiltä, samoin perustarvikkeet. Ideoita heiteltiin vapaasti ja muutamaa reseptiäkin selailtiin aluksi. Käytännössä kukin ruokalaji sai oman kokin. Tämä salli toiselle vapaammat kädet ja toinen pystyi toimimaan assistenttina ja ”kuvaussihteerinä”.

 

Perjantai-illan kasvisruokaillalliselle tehtiin kesäkurpitsalettusten lisäksi paahdettuja punajuuri- ja punasipulilohkoja kera vuohenjuuston. Kokeilumielessä koristeeksi valittiin suolaheinä – tai ainakin kuvittelemme sen yrttisiemensekoituksesta kasvaneena olevan suolaheinää. Yksinään kirpakka lehti sopikin makeiden juuresten ja suolaisen juuston rinnalle mainiosti.

 

 

Viikonloppuna itseleivottu hiivaleipä osoitti monipuolisuutensa. Oivariinin kera leipä maistui ruuan lisänä ja leipää paahdettiin myös valurautapannulla tai muurikassa osaksi ruokaa.

 

 

 

 

Lauantaisen gourmet-tason hampurilaisen salaisuus oli Säihkyn leipoma jättisämpylä, makea kastike ja kunnolla paistopintaa saanut pihvi.

  S

Syvää luotaavia paljastuksia tehtiin, kun vastailimme Evita-lehden julkkikselle jääkaappinsa sisällöstä esitettyihin kysymyksiin. Mitä SINULLA on aina jääkaapissasi, mitä jääkaapissasi ei ole koskaan ja mikä on luottoraaka-aineesi?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoria(t): Aatostelu, Herkkuhetket, Leivonta Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.